את עינב החצי המצלם מברי האנטינג אני מכירה דרך חברה אהובה ומשותפת (היי! טל).
שיתוף הפעולה (המתבקש) שלנו, החל כשהקורונה עוד היתה ביבשת רחוקה, והתירס היה רק זרע שהחל בדיוק לנבוט.
טליה החצי המשלים של ברי האנטינג, כותבת התוכן ויוצרת המתכונים בבלוג היפייפה שלהן, עמדה יחד איתנו בגינה כשאת חומרי הגלם (ואיך הגינה תראה בחג השבועו) ניתן רק לדמיין.
איזה כיף לדמיין ואז שיצא עוד יותר יפה צילום : עינב סגל Burry hunting
מי תאר שהמפגש הבא שלנו בגינה, יהיה אחרי שחווינו סגר בו הוגבלנו ל- 500 מטר מהבית ואח"כ צומצמנו ל- 100 מטר בלבד. ואז בבת אחת, התרווחנו לנו כאן ובילנו אחר צהריים אחד שנמשך אל תוך ערב נעים ויפייפה.
סידרנו לנו שולחן על שפת הגינה עם כלים וכלי אוכל (תוכלו למצוא אותם אצלנו בחנות המשק).
טיילנו בגינה ואספנו לנו חומרי גלם טריים מהאדמה, פרחים אכילים, תרמילים וזרעים.
או בקיצור שלוש נשים בשנות השלושים שלהן שמשחקות בכל הצעצועים האהובים עליהן.
טליה ואני מלקטות בשדה צילום : עינב סגל Burry hunting
זרעי כובע הנזיר (תוספת חריפה) לפולנטה צילום : עינב סגל Burry hunting
קלחי תירס טריים ומתוקים שיהפכו פולנטה טעימה במיוחד צילום : עינב סגל Burry hunting
לכבוד חג השבועות בחרנו לקחת את ביכורי התירס בגינה, ולהפוך אותם למנת פולנטה מתוקה ונעימה בפה , הפרדת הגרגירים מהקלח משתלמת והיא אינה דומה לפולנטה שנעשה מאבקה.
מעל לפולנטה כמו טנא יפה נקשט בירקות צלוים, פרחים, זרעים ותבליני העונה.
בחרנו להוסיף גבינת פיקורינו שאנחנו אוהבים, אבל לא חובה.
צילום: עינב סגל Berry Hunting
מתכון לפולנטה מתירס טרי \\ בארי האנטינג
זמן הכנה 20 דק'
זמן בישול 20 דק'
סה"כ 40 דק'
מצרכים לפולנטה:
4 כוסות של גרעיני תירס, בערך 8-9 קלחים טריים ומתוקים (טעם התירס הטרי והמתוק זה כל הסיפור)
2.5 כוסות מים
25 גרם חמאה ללא מלח
1 כפית מלח הימלאיה או 3/4 כפית מלח שולחן להוסיף עוד במידת הצורך
מעט פלפל שחור גרוס
מצרכים לקישוט הפולנטה:
מבחר ירקות אהובים עליכם לצליה בתנור כמו :
זוקיני, אספרגוס, מעט עגבניות שרי, בצל, שומר ועוד...
מעט עלי תבלין ועלים ירוקים וטריים כמו תרד, בזיליקום, כוסברה, אורגנו, או אחרים שאתם אוהבים.
תוספות לקיוט - לא חובה:
גבינת פיקורינו/ פרמז'ן או פטה (אנחנו השתמשנו בגבינות המעולות של מוטק'ה החולב).
פרחי מאכל כמו אמנון ותמר, בזיליקום, בוראג',
זרעי כובע ההנזיר.
הוראות הכנה לפולנטה:
1. יש לחתוך את גרעיני התירס מהקלח באמצעות סכין
2. את גרעיני התירס נעביר למחבת עמוקה או סיר ונכסה אותם עם 2.5 כוסות מים.
3. הביאו לרתיחה, הנמיכו להבה וערבבו בעדינות למשך 10 דקות.
4. הורידו מהאש, סננו את המים באמצעות כף חורים ושימרו בצד. את התירס תעבירו ישירות למעבד מזון.
5. הפעילו את המעבד למשך 2 דקות, מפעם לפעם עיצרו וצרפו את התירס מדפנות הכלי והמשיכו.
על התירס להיות חלק ובעל מרקם אחיד.
6. כעת את התירס שנראה כמו פירה, החזירו לסיר והוסיפו כחצי ממי התירס שסיננו ושמרנו קודם.
7. הביאו לרתיחה קלה ולאחר מכן כבו את הלהבה והשאירו לאידוי בסיר לכ-5 דקות
8. הוסיפו את החמאה , מלח ופלפל וערבבו למשך מספר דקות עד שיתקבל מרקם רצוי.
9. ניתן להוסיף עוד מי תירס שנותרו בכלי לאחר הסינון כדי לתקן מרקם וטעמים, והמשיכו לערבב כדי שהפולנטה לא תדבק לסיר.
הוראות הכנה לקישוט הפולנטה:
1. חתכו ירקות באופן בו ניתן לצלות אותם בקלות בתנור , פזרו בתבנית על נייר אפייה הוסיפו שמן זית מעל מלח ופלפל לפי הטעם והכניסו לתנור בחום גבוה.
2.שטפו ויבשו את הירוקים הטריים והפרידו מגבעוליהם.
הגשה:
הניחו את הפולנטה בכלי הגשה שטוח .
סדרו מעל את הירקות הצלויים ולאחר מכן תבלינים ועלים ירוקים .
בעזרת פומפיה גרדו גבינת פיקורינו/ פרמז'ן ו/או גבינה פטה (לא חובה).
פזרו מעל פרחי מאכל וזרעי כובע הנזיר (לא חובה).
בתאבון
צילום: עינב סגל Berry Hunting
תודה רבה לצוות Berry Hunting
היה לנו כיף לארח אותכן, רואים לא?!
מחכים כבר לביקור הבא כדי שנוכל להמשיך ולשחק :).
הכנתם גם? ספרו לנו איך יצא!
אהבתם את ההפקה אל תשמרו אתזה לעצמכם:) תכתבו לנו.
חג שמח
Comments