שיקוי חורף/ תרופת סבתא/ רמידי ביתי איך שתקראו לזה העיקר תנסו ותרגישו טוב:)
את החורף אין סיבה להציג, הוא כאן, הוא קר, יש לו חובבים רבים, ויש כמובן גם את אלו שממש מחכים כבר לשמש חמה (היי). בין אם אתם נמנים על הקבוצה שאוהבת את העונה הקרה ובין אם לא, סביר להניח שגם אתם התרשמתם מעונת הפריחה של הוירוסים והחידקים. החורף היא עונה אידאלית עבורם, מזג האוויר והשהייה שלנו במקומות סגורים מעודדים אותם לעבור אחד אחד, ובשיטתיות וירוסית להפיל את כל הבית.
אני אומר בזהירות טפו טפו ג'ינג'ר, דבש, כורכום, שבחורף הקודם הבנות ביקשו פיצוי על אי ניצול "ימי מחלה".
ונראה שגם החורף הזה יסתיים בבילוי פיצוי בית, חצי חורף עבר ולא נראה שהן בדרך לניצול המכסה.
אין לי הוכחה וגם לא הסבר חותך, וככל הנראה מדובר גם במזל.
ויחד עם המזל הטוב, יש עוד משהו שאני יכולה לשים עליו את האצבע.
למדתי לראות ולהעריך את התזונה העונתית כתשתית לשיגרה בריאה.
עם רונה בגינה צילום: עופרה רון מזור
להכיר את ירקות ופירות העונה זה דומה לבחירה של ניו לקחת את הגלולה האדומה ולראות את המטריקס.
לגלות את ההתאמה בין מה שגדל פה לידנו, למה שהגוף שלנו זקוק לו באותו הרגע.
הירקות והפירות שגדלים באופן טבעי בתנאי מזג האוויר של העונה הם גם אלו העונים בדיוק על צרכי הגוף שלנו.
בלי קשר לדיאטות או דיטוקס, פשוט שיגרה של תיאום בין ערכי המנרלים, הויטמינים , נוגדי החימצון, המים והסוכרים מהטבע לתפקוד מערכות הגוף שלנו לאורך כל עונות השנה.
אמרנו מדריך מקוצר, אז ישר נציץ על מה גדל בחורף וכדי לבסס את התאוריה יש להקפיד על כך לאורך כל השנה.
גידולי סתיו -חורף: כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנונים, גזר, שורש כורכום, ג'ינג'ר, סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, כרוב, קייל, תרד, מנגולד, מגוון עלים ירוקים, שומר ועוד..ובתחילת הסתיו יש מגוון גדול גם של תבלינים כמו תמין, מרווה, אזוב שבשיא החורף "נרדמים".
בפירות שולטת משפחת פירות ההדר, גויאבה, קיווי, אבוקדו, תותים ובתחילת הסתיו גם אפרסמון ואגס.
וכל אלו יודעים להציע רמות גבוהות של ויטמין C , ויטמין A, סידן, אנטיאוקסידנטים ותכונות אנטיבקטריליות
שכולם יחד תומכים בגוף שלנו ומכינים אותו להתמודד טוב יותר עם עונת מחלות החורף.
סברינה ומנגולד צבעוני צילום:עופרה רון מזור
אחרי שהבנו טוב יותר מה העונה מציעה, וביססנו את התזונה שלנו סביב הירקות והפירות המתאימים לתקופה,
נוסיף את סגולות ההתססה הביתית ומלאכת שימור ירקות הנותנת חיזוק מעולה לגוף, כתבנו על כך גם כאן.
ועכשיו נוסיף את "שיקויי החורף" / "תרופות הסבתא" / רמדי ביתי, שיתנו לנו באופן מזוקק "בוסט" למערכת החיסון.
שורש כורכום טרי צילום: עופרה רון מזור
החזיקו בבית דבש טבעי ואיכותי. על הדבש נעשה כתבה נפרדת, כי יש כל כך הרבה מה לומר עליו ...
אבל לעיניינו, הדבש הוא הבסיס לרוב "תרופות הסבתא" הפשוטות והיעילות. לצערנו שוק הדבש התחרותי מאפשר ליצרנים להניח על המדף דבש שאינו דבש, אלא רכז סוכר מעובד חסר אנזימים משמעותיים ועל כן אין לו סגולות בריאותיות הקיימות בדבש אמיתי. אז איך יודעים שזה דבש אמיתי? היכרות עם הדבוראי:), נשמח להמליץ.
חיפשתי הסבר מפורט לתהליך המיצוי המתרחש כשמוסיפים דבש ל: בצל/ כורכום/ ג'ינג'ר/ קינמון/ צנון/ שום... הסבר פשוט לא מצאתי, אבל בגדול מדובר באינזימים שמצויים בדבש אמיתי המפרקים שרשראות של עמילנים, סוכרים ועוד, והתוצאה המתקבלת היא נוזל שהוא זיקוק החומרים הרצויים. בנוסף, לדבש תכונות אנטיבקטריאליות כך שהתרופה שתכינו היא כבר תרופה שיודעת להשתמר בעצמה ואינה מתקלקלת בקלות.
ולסיום, דבש במעל 40 מעלות מאבד מתכונותיו הטובות, וכשאנחנו מוסיפים אותו לתה רותח הוא ממתיק אותו, אבל לא משאיר הרבה מיתרונותיו. על כן התמקדנו בפתרונות פחות טעימים, אבל מאוד יעילים:
שיקויי חורף:
1. דבש ובצל- יקל על צינון, ליחה, שיעול, ובעל תכונות מחטאות.
חותכים בצל לקוביות מעבירים לצנצנת או קערה ומעל מוספים דבש לכיסוי הבצל.
את הכלי יש להשאיר על השיש וממתינים כשעתיים עד שניגר מספיק נוזל ואותו שותים.
ניתן להוסיף לנוזל: אזוב טרי קצוץ דק או מיץ תפוזים שיקל על הטעם :)
2. דבש וצנון- יקל על צינון , לחה, שיעול ושפעת מתקדמת. לצנון ובפרט לצנון השחור (כן יש לנו צנון שחור!) תכונות מעולות לחיזוק מערכת החיסון ונמנה יחד עם הכורכום והבצל לתחליף לאנטיביוטיקה טבעית.
מקלפים את הצנון מקליפתו, לאחר מכן מגרדים בעזרת פומפיה ומעבירים לצנצנת. מוספים כשלוש כפיות דבש לכיסוי הצנון, וממתינים כשעתיים לא במקרר עד שייגיר מספיק נוזלים ושותים.
3. דבש, כורכום, ג'ינג'ר,פלפל שחור וזיס לימון- מקל על כאב גרון, צינון, דלקות ושפעת מתקדמת.
בדומה לחליטה שנכין בקומקום התה הפעם נוותר על המים החמים ונמצה את החומרים הפעילים. מדובר בקוקטיל אנטיביוטיקה עשיר עם ויטמיינים ואנטי אוקסדנטים לחיזוק המערכת החיסונית.
את שורש הכורכום (יש אצלנו בשפע) ושורש הג'ינג'ר נקלף ונגרד בעזרת פומפיה ונעביר לצנצנת. נוסיף לצנצנת קמצוץ פלפל שחור ודבש לכיסוי ונמתין כ -שלוש שעות . לאחר הגרת הנוזלים נעביר את הנוזל לכוס ונוסיף מיץ מחצי לימון.
כמויות ותדירות תלוי בכם 3> ,
תנסו ותתנסו.
הכנתם כמות גדולה? הכניסו את הצנצנת למקרר ותוכלו להמשיך ולהשתמש.
במידה ואתם רגישים לאחד המרכיבים, כמובן המנעו מהכנת השיקוי.
חורף קל ובריא.
ד"ש
צילום: אביב נווה
לטל ואביעד-
אי אפשר היה שלא להתאהב בכם, הראש והלב שלכם במקום הנכון.
מזל טוב.
Comentarios